Detalji

Kotimainen elektronisen musiikin tuottaja ja laulaja-lauluntekijä Detalji julkaisi maaliskuun lopussa debyyttialbuminsa Truly. Radio Helsingin Viikon levynäkin soinut albumi on kanavan mukaan “täydellisyyttä hipova elektronisen tanssimusiikin kokonaisuus”.

Vuosituhannen vaihteen elektronisesta musiikista, klubikulttuurista ja queer-rakkaudesta inspiroitunut levy on ehditty noteerata maailman suurimmissa tanssimusiikkiin keskittyvissä medioissa (Mixmag ja DJ Mag). Ajattomasta soundistaan ylistetyn artistin uudessa tuotannossa emootiot ja intiimi tulkinta yhdistyvät ilmaviin kitarariffeihin, new age -kaikuihin ja 90-luvun alun rave-estetiikkaan.

Ennen debyyttiä Detaljilta on ilmestynyt kaksi EP:tä ja singlejä, joiden johdosta hänet huomioitiin vuoden 2020 Emma-ehdokkuudella ja Femmagaalan Vuoden elektroninen artisti -palkinnolla. Vaikuttavasta liveshow’staan tunnettu artisti on keikkaillut Suomen suurimpien tapahtumien lisäksi Yhdysvalloissa ja Euroopassa mukaan lukien SXSW, Eurosonic ja Iceland Airwaves -festivaalit. Helsingistä kotoisin oleva Detalji rakentaa vakuuttavasti kansainvälistä uraa tiiminsä kanssa, johon kuuluu mm. kanadalaistähti Grimesin kanssa aikaisemmin työskennellyt manageri Jason White.