Elsa Brotherus

Elsa Brotherus on helsinkiläinen 21-vuotias laulaja-lauluntekijä. Brotheruksen supervoima on sanoittaa ja herättää henkiin hetkiä, joita useimmat meistä ovat käyneet elämässään läpi. Usein nämä hetket liittyvät merkityksellisiin kohtaamisiin, vaikeisiin päätöksiin tai mielensisäisiin kamppailuihin ja haavoittaviin kokemuksiin. Brotherus kuvailee itseään sosiaaliseksi seikkailijaksi, jolla on loputon kiinnostus oppia muista ihmisistä, heidän elämästään ja persoonastaan. Monesti uudet kohtaamiset tuovat mukanaan myös uusia tarinoita, jotka päätyvät lopulta kappaleiden sanoituksiksi.
Kappaleiden minimalistinen ja tummanpuhuva tuotanto yhdistettynä Brotheruksen herkkään ääneen luovat äänimaiseman, joka huokuu öistä tunnelmaa ja rauhaa. Öisin pienetkin nyanssit ympäristössä voimistuvat ja aistit herkistyvät. Näin myös Brotheruksen musiikissa pieni voi olla suurta ja voimakasta. Kirjoittamisen lisäksi myös musiikki ja soittaminen ovat kuuluneet Brotheruksen elämään jo pienestä pitäen. Varsinainen kipinä oman musiikin tekemiseen syntyi, kun Brotherus meni veljensä Johannes Brotheruksen kanssa studioon. Lopputuloksena oli toukokuussa 2022 julkaistu omakustanne debyyttisingle Kämppiksii, joka noteerattiin muun muassa YleX:n Nosteessa -sarjassa ja Spotifyn soittolistoilla.
Syksyllä 2022 Brotherus allekirjoitti levytyssopimuksen VILD Musicin kanssa. Keväällä 2023 julkaistut singlet Valomerkki ja Ketään niin kuin sua löysivät tiensä nopeasti mm. Spotifyn ja YleX:n kuratoimille soittolistoille ja ovat nostaneet artistitulokkaan nimen monen kuulijan tietoisuuteen.

Tilaa artisti keikalle

Keikkamyynti

Keikkatuotanto

Lataa promokuvat

 • Musiikkivideot

  Keikat

  pe 23.08.

  Festivaali Festivaali, Tampere

  Osta liput

  to 29.08.

  Red Carpet Festari, Hyvinkää

  Osta liput

  la 16.11.

  W/ Bee
  Utopia, Turku

  Menneet keikat

  to 25.01.24

  Tiivistämö (Indie Awards), Helsinki

  la 21.10.23

  TBA

  la 24.06.23

  Stadin Juhannus, Lonnan saari, Helsinki

  Osta liput