Ruudolf

Kaksinkertainen rapin suomenmestari Ruudolf on pitkän linjan artisti, jonka uusin albumi “Ootsä nähny musta unta” ilmestyi kahdeksan vuoden odotuksen jälkeen toukokuussa 2018. Mm. hitit “Lupaan itkee” ja ” Beibi haluu bailaa” sisältävä albumi esitteli samalla yleisölle uuden Ruudolfin – levyllä on pelkästään Rudyn laulamia biisejä, eikä räppejä ollenkaan.

Aiemmin Rudy Rääväsuuna tunnettu räppäri kirjoitti ensimmäiset kappaleensa ollessaan vasta 15-vuotias eikä vauhti ole hiljentynyt vieläkään. Nuori konkari on ollut mukana sellaisissa legendaarisissa kokoonpanoissa kuin Rivot Rakit ja Vähäiset äänet, jotka kuuluvat suomalaisen hiphopin tunnetuimpiin ryhmiin. Ruudolf on kristitty, mikä kuuluu vahvasti hänen omilla pitkäsoitoillaan.

Ruudolfin Doupeimmat Jumala seivaa valittiin Sue-lehden vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi vuonna 2004 (levy jakoi jaetun ykkössijan Mokoman kanssa). Ruudolfin suosio nousi entisestään, kun hän ja Karri Koira julkaisivat elokuussa 2011 oman versionsa puertoricolaisen reggaeton-artisti Don Omarin kappaleesta “Danza Kuduro” nimellä “Mammat riivaa“. Kyseinen musiikkivideo on kerännyt YouTubessa jo yli 2 miljoonaa katselukertaa. Elokuussa 2012 Ruudolf julkaisi uuden musiikkivideon kappaleestaan ”Jalokivii tiputtelen”.

Ruudolf on yksi tämän hetken kovimpia ja halutuimpia rap-artisteja, niin viihdyttävien keikkojensa kuin sanavalmiutensakin ansiosta.