Hassan Maikal

Hassan Maikal on rap/r’n’b-artisti, jonka debyyttialbumi Betonitarha ilmestyi toukokuussa 2021. Sony Musicille levyttävän artistin musiikissa rap ja r&b yhdistyvät afrovivahteisiin popmelodioihin. Valovoimainen rap-lupaus erottuu joukosta myös herkällä laulusaundillaan.

Mm. singlet ‘Hullu’, ‘Tänään ja ‘Yksinäistä’ sisältävä Betonitarha on kokonaisuus joka hahmottuu pala palalta vieden kuuntelijan yksinäisyyden, epävarmuuden ja menetyksen teemojen äärelle. Tuotannollisesti kokeileva ja kunnianhimoinen albumi on artistin kasvutarina oman äänen ja yhteisön löytämiseen yksinäisyydenkin uhalla.

Hehkutettu Betonitarha poiki artistille myös Emma-ehdokkuudet peräti neljässä kategoriassa.

Kovan maineen Kontulasta kotoisin olevalle Hassanille betonilähiö on turvapaikka, jossa aito yhteisöllisyys kukkii betonin kovan pinnan läpi. Se mikä vaikuttaa jollekin muulle vaaralliselta, tuntuu toiselle turvalliselta.

”Betonilähiöt mielletään monesti ongelmien riivaamiksi epätoivon linnakkeiksi. Ja totta on, että myös Kontulassa on omat haasteensa. Kuitenkaan ilman sitä yhteisöllisyyden tiukkaa halausta ja ihmisten jaettua kamppailua, en olisi se ihminen joka olen nyt. Kyse ei ole siitä missä asut tai kuka olet, vaan miten voit vaikuttaa omiin yhteisöihisi positiivisella tavalla joka ikinen päivä”

“Albumi sai alkunsa Yksinäistä-kappaleesta, joka on ensimmäisiä kappaleita, joita aloimme työstämään tuottaja Alvar Yrjänä Escartinin kanssa. Hänen kykynsä sekä haastaa että tukea, ovat olleet tosi isoja asioita mulle tehdessä Betonitarha albumia. Oon erittäin onnellinen, että mun ympärillä on ihmisiä, jotka välittää musta Hassanina ilman titteleitä ja uskoo mun visioon. Toivon vilpittömästi, että jokainen saa vierelleen yhtä hyviä ihmisiä mitä mulla tällä hetkellä on.”

/////

Keikkabuukkaukset:
Feniks Willamo
[email protected] / [email protected]
+358 45 239 0170

Keikkatuotanto:
Jannika Hovinen
[email protected] / [email protected]
+358 50 539 1414

Kuvassa rap- ja r'n'b-artisti Hassan Maikal seisoo vaaleissa vaatteissa ulkona kerrostalojen edessä. On pimeää.