Detalji

Aggressiivisen teknon ja tummanpuhuvan popmusiikin rajapinnassa liikkuva helsinkiläinen artistituottaja Detalji herätti laajalti huomiota 2018 julkaistulla SEX EP-levyllään. Runsaan radiosoiton ja useiden isojen festivaaliesiintymisten (mm. Provinssi, Sideways, Slush) jälkeen Detalji julkaisi singlet Enemy ja Hot Problems, jotka lujittivat tuottajan väkevää noususuhdannetta kotimaisessa musiikkikentässä.

Alkuvuodesta 2019 Detalji voitti  Femma-gaalassa “Vuoden Napinpainaja” -palkinnon (muita ehdokkaita mm. Jori Hulkkonen ja Amnesia Scanner) ja hänet valittiin myös YleX:n vuoden läpimurto -longlistille. Tuottajan helmikuussa 2019 julkaistu Ravenous EP esittelee Detaljin tähän mennessä rankimman kokonaisuuden, joka on luotu tanssittavuus edellä. Ravenous EP:n on säveltänyt, tuottanut ja miksannut Detalji ja sen julkaisijana toimii suomalais-ranskalainen Left Bank Recordings.

”Detalji takes the electroclash energy of Crystal Castles and moves it into even darker and more disturbing territory. It’s something different, to say the least.” – Nothing but Hope and Passion