Yona julkaisee yhdeksännen albuminsa ja lähtee mittavalle konserttisalikiertueelle

Laulaja- ja lauluntekijä Yona julkaisee syksyllä yhdeksännen studioalbuminsa ja suuntaa levynjulkaisukiertueella konserttisaleihin ympäri Suomen. Eden-nimeä kantava albumi julkaistaan 20. syyskuuta ja kiertue starttaa Lahden Konserttitalolta 11. lokakuuta, päättyen Porvoon Taidetehtaalle 16. marraskuuta.

”Eden kertoo sisäisestä turvapaikasta, kaiken läpäisevästä rakkaudesta, luontoyhteydestä ja irtipäästämisestä. Levy on tehty yhdessä tuottaja Mauri Syrjälän, sekä mun upean yhtyeeni kanssa. Eden on mun soinnille tutusti orgaaninen, mutta vahvasti konemusavaikutteinen, eli luvassa on tavallaan hyvin erilaista Yonaa kuin aikaisemmin”, Yona kertoo tulevasta levystä.

Julkaisukiertueen keikat ovat kaksiosaisia. Uuden levyn lisäksi konserteissa tullaan kuulemaan myös useita rakastetuimpia kappaleita Yonan aikaisemmilta levyiltä.

”Meidän jokainen keikka on uniikki ja annamme aina kaikkemme musiikille. Odotan suurella jännityksellä ja innolla, että pääsemme sukeltamaan yhdessä Edeniin”, Yona fiilistelee kiertuetta.

Yona tunnetaan ennakkoluulottomasta ja uniikista tavastaan yhdistellä taiteessaan eri musiikkigenrejä. Yonan kappaleille on ominaista henkilökohtainen ote, vahva tunnelataus ja elokuvalliset mittasuhteet. Artisti palkittiin edellisestä albumistaan Uni johon herään Kriitikoiden valinta -Emmalla ja Teosto-palkinnolla.

Yonan ilmaisuvoimaisessa yhtyeessä soittavat Juhani Grönroos (kitara), Juho Kanervo (sello), Antti Kujanpää (koskettimet), Tuomas Timonen (rummut), Antti Kivimäki (basso), Paavo Malmberg (ääni) sekä Jaakko Peltonen (valot).

Kiertueen liput tulevat myyntiin perjantaina 3.5. klo 10.00

Yona: Eden-levynjulkaisukiertue

11.10. Lahti, Konserttitalo
12.10. Mikkeli, Mikaeli
17.10. Kuopio, Kaupunginteatteri
18.10. Lappeenranta, Lappeenranta-sali
19.10. Helsinki, Savoy
25.10. Pori, Promenadisali
26.10. Oulu, Madetojan sali
1.11. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
2.11. Jyväskylä, Paviljonki
8.11. Järvenpää, Järvenpää-talo
9.11. Hämeenlinna, Verkatehdas
14.11. Hyvinkää, Hyvinkääsali
15.11. Tampere, Tampere-talo
16.11. Porvoo, Taidetehdas