No Rules! – Windows95Manin UMK-kappale julki nyt

Suomen kysytyimpiin dj:hin/viihdyttäjiin jo vuosia lukeutunut Windows95Man (oik. Teemu Keisteri) julkaisee tänään ensimmäisen oman singlensä “No Rules!”. Vastustamaton tanssikappale on mukana tämän vuoden UMK:ssa, jonka finaali käydään Tampereen Nokia Areenalla 10. helmikuuta. No Rules -biisissä laulajana toimii Henri Piispanen.

Windows95man on 90-luvun ruumiillistuma, joka vapauttaa ujon perheenisän espooolaisarjesta. Kaikki sai alkunsa, kun Teemu Keisterin YouTubeen lataamat kotivideot alkoivat kiertää maailmalla. Eräs videoista päätyi jopa NHL-pelin aikana näytettyyn mainokseen. 

Vuoden 2013 DJ-keikka Flow-festivaaleilla sinetöi Windows95manin hahmon. Keikka-asu syntyi Keisterin ystävän lyhyiksi leikkaamista shortseista ja netistä tilatusta Windows95-paidasta. Sen jälkeen Windows95Man on esiintynyt vuoden 2022 Helsingin kaupungin uudenvuoden juhlassa, Käärijän jäähallikeikan lämmittelijänä sekä lukuisissa pienemmissä tapahtumissa. Moni on törmännyt villeistä lavaesiintymisistä tunnettuun hahmoon myös YouTube-videossa, jossa hän villitsee lentokoneen matkustamoa Daruden Sandstormilla

Kotimaisen menestyksen lisäksi Keisteri on tottunut keikkailemaan ulkomailla. Japanissa Windows95man on esiintynyt jo neljä kertaa ja länsinaapuri Ruotsissa esimerkiksi Suomi100-juhlissa sekä Ruotsin Emma-gaalassa. 

Kappaleen nimi “No Rules!” viittaa artistin mottoon, joka näkyy musiikin lisäksi hänen muussakin taiteessa. DJ-keikkojen lisäksi Keisteri on kuvataitelija, jonka tunnetaan kulttuuri-ilmiöitä käsittelevästä Ukkeli-taidehahmostaan.  Windows95man on siis osa Keisterin kokonaisvaltaista taiteilijuutta. Hahmo on artistin mukaan viihteellinen työkalu käsitellä monimutkaisia ja ajoittain vaikeitakin aiheita. Vaikka sävy on humoristinen, on musiikilla tarkoitus. 

”Hauskuuden luominen ei vähennä teoksen merkitystä, vaan pikemminkin laajentaa sen ulottuvuutta ja saavutettavuutta. Musiikissa huumoria ja tosissaan olemista ei tarvitse erottaa toisistaan.”

Keisteri kertoo kappaleen kertosäkeen olleen niin vaativa, että siihen ei meinannut löytyä teknisesti tarpeeksi taitavaa laulajaa. Piispanen oli ainoa, jonka ääni kurotti tarpeeksi korkealle. 

”Vannoin aluksi, etten tule laulamaan lopullisessa esityksessä. Pyörsin kuitenkin nopeasti sanani ja tässä sitä nyt ollaan. UMK on yksi elämäni jännittävimmistä hetkistä”, Piispanen kuvailee. 

Windows95man lähtee tavoittelemaan ensin UMK:n ja sitten Euroviisujen voittoa. Hahmo on tuulahdus 90-lukua, ja sitä Keisteri myös toivoo Euroviisuihin. 90-luku edustaa Keisterille vilpittömyyttä ja aitoutta, joka toimii vastavoimana nykyiselle somekulttuurille. 

Katso musiikkivideo YLE Areenasta.

Kuuntele kappale Spotifyssa.