Nihiloxica (UG) marraskuussa kahdelle keikalle Suomeen

Nihiloxica saapuu marraskuussa kahdelle keikalle Suomeen. Ugandan muinaisen bugandalaisen rumpuperinteen voimaa ja tummasävyisen teknon sensibiliteettiä yhdistelevä kokoonpano esiintyy Tampereen G Livelabissa 1.11. ja Helsingin Korjaamolla 2.11.

Transsendentiaalisista live-esiintymisistään tunnettu Nihiloxica sai alkunsa Kampalassa, kun muinaista bugandalaista rumpuperinnettä vaaliva Nilotika Cultural Ensemble alkoi esiintyä Kampalan kukoistavan elektronisen skenen klubi-illassa nimeltä Boutiq Electroniq jammaillen klubi-dj:den soittaman musiikin päälle. Nihiloxica saavutti nykymuotonsa vuonna 2017, kun Nilotika Cultural Ensemble yhdisti voimansa Nyege Nyege -festivaalille saapuneiden brittimuusikoiden Spooky-J:n sekä pq:n kanssa. Ylistetty debyytti-EP “Nihiloxica” ilmestyi Nyege Nyege Tapesin kautta samana vuonna.

Viime vuonna Flow Festivalillakin esiintyneen kokoonpanon ensimmäinen pitkäsoitto “Kaloli” ilmestyi belgialaisen kulttilabel Crammed Discsin kautta vuonna 2020. Nihiloxican seuraava albumi ilmestyy syksyllä 2023, eli keikoilla tullaan kuulemaan uunituoretta materiaalia!

Liput ja lisätiedot:
Ke 1.11.2023 G Livelab, Tampere – https://tinyurl.com/yc6beykp
To 2.11.2023 Korjaamo, Helsinki – https://tinyurl.com/hhvk3cab