Lake Jons juhlistaa kolmannen albuminsa levyjulkkareita Kutosella 26. toukokuuta!

Kansainvälistäkin suosiota nauttiva dreampop-yhtye Lake Jons julkaisee keväällä 2023 uuden albumin Running Third, jonka levyjulkkareita juhlitaan Kuudes Linjalla perjantaina 26. toukokuuta. Keikan liput tulevat myyntiin Tiketissä perjantaina 24. helmikuuta klo 9:00.
Lake Jons pyörii sisäänpäin kuin paksu sumu miedossa pohjoistuulessa. Kansainvälisesti arvostettu suomalaisyhtye syntyi syvällä metsien keskellä tumman järven äärellä – järven, josta yhtye sai nimensä. Lake Jonsin muodostavat Jooel Jons ja Mikko Pennanen, molemmat klassisen koulutuksen saaneita rumpaleita, jotka yhdessä tuottajaparina ja muusikkoina hiovat Lake Jonsista alati kiinnostavampaa helmeä. Yhtyeen vetovoima perustuu pitkälti juuri Suomen luonnosta haettuihin vivahteisiin.

Perustamisestaan 2014 lähtien Lake Jons on tehnyt herkän tunnelmallista ja folktronica-sävytteistä dreampoppia. Yhtyeen omaa nimeä kantavaa debyttialbumi (2018) tehtiin pienessä mökissä suomalaisen metsän keskellä, mutta sen julkaisijana toimi newyorkilaisen musiikkialan legendan Tom Sarigin perustama AntiFragile Music. Debyytin suurin hitti Up Here North on striimannut Spotifyssä jo reilusti yli 3 miljoonaa kertaa. Kakkosalbumillaan The Coast (2019) bändi haki inspiraatiota kaupungista ja kaupunkiluonnosta, albumin julkaisi Pohjoismaiden suurin indieyhtiö Playground Music.

Perjantaina 17. helmikuuta julkaistavalla singlellä You Are Not Alone yhtye on palannut juurilleen, entistä viisaampana ja entistä vahvempana. Singlen ja tulevan kolmannen albumin julkaisijana toimii jälleen AntiFragile Music ja suomalainen luonto on levyllä vahvasti läsnä. Henkisesti moneen suuntaan kasvanut yhtye onnistuu uudella kappaleellaan täysin luontevasti viemään kuulijan Suomen luonnosta vuosituhannen alun postpunkilla maustettujen vaihtoehtodiskojen rosoiseen maailmaan.

“Koemme saavamme luonnosta paljon ja ammennamme suomalaisesta metsästä jopa aiempaa enemmän. You Are Not Alone on samaan aikaan oodi kärsivällisyydelle ja tuen osoitus läheiselle ystävälle. Joskus asioiden odottamisessa ja toistamisessa piilee suuri viisaus ja mahdollisuus henkilökohtaiseen kasvuun. Vaikka monesti siltä tuntuisikin, me emme ole yksin. Tässä kappaleessa basso- ja perkussioraita inspiroi käytännössä koko biisin syntyyn. Oli hienoa luoda jotain, mikä tuntuu toisaalta pysyvän paikoillaan, mutta silti liikkuvan ihanasti eteenpäin.” – avaa laulaja-lauluntekijä Jooel Jons uuden singlen tarinaa.

Ahkerasti ulkomaillakin keikkaillut yhtye on Suomessa esiintynyt muun muassa Flow Festivalissa, Pori Jazzissa ja Sidewaysissä. You Are Not Alone on ensimmäinen maistiainen myöhemmin keväällä julkaistavalta kolmoslevyltä.