Soittoeuforiaa Suomenlahden molemmilta puolilta – Saimaa ja Põhja Konn Tavastialla 25. maaliskuuta!

Tavastialla päästään maaliskuun lopulla nauttimaan todellisesta tupla-annoksesta musiikin hurmiota, kun lavalle nousevat Matti Mikkolan luotsaama Saimaa ja virolainen huippuyhtye Põhja Konn! Lauantaina 25.3. järjestettävän Suomi-Viro-ystävyysillan liput tulevat myyntiin Tiketissä maanantaina 20.2. klo 9:00.

Matti Mikkolan luotsaama Saimaa on erityislaatuinen yhtye, joka jatkuvan sutkutuksen ja hutkutuksen ajamana kurkottaa kohti loputonta soittoeuforiaa. Huippumuusikoista koostuvan kollektiivin seikkailu musiikin parissa on vapautunutta, grandiöösiä ja ihanan rajoittamatonta. Pepe Willbergin ja Pyhimyksen solistoimien platinalevyjen, Ylen Urheilu-Suomi-scoren ja arvostelumenestykseksi nousseen cover-levyn kautta yhtye on synnyttänyt hallitun progen, classic rockin, funkyn viihdemusan sekä klasarin superpyörteen, jonka sävyissä soi Suomi-iskelmän kaiho. 60- ja 70-lukujen soundeista ja estetiikasta häpeilemättömästi ammentava Saimaa onkin ylväimmillään nimenomaan livenä, lukuisten huippumuusikoiden uppoutuessa hekumalliseen yhteissoittoon ja vuorojamitukseen, jota hallitsevat yltäkylläiset telepaattiset voimat. Elävä todiste tästä on vuonna 2020 julkaistu tuplalivealbumi ”Loputon sutkutus Vol 1.”

Põhja Konn on virolainen progerock-yhtye, jonka muusikot ammentavat sointinsa niin jazzin, klassisen, funkin kuin popinkin maailmoista. Mm. Genesiksen, Rujan, In Spen ja Beardfishin kaltaisista yhtyeistä vaikuttunut ryhmä maalaa vanhan koulun progerock-vaikutteistaan huolimatta sangen tuoreella väripaletilla. Põhja Konn on julkaissut kaksi albumia, joista tuoreemman “Hetk. InSpereeritud Tüürist” (2019) myötä yhtye palkittiin Estonian Music Awardseissa Vuoden yhtye- ja Vuoden rock-albumi-pysteillä. Kolmatta albumiaan valmistelevan bändin uusin single, Toton kaltaisille kasariklassikoille kumartava “Saatus” ilmestyi loppuvuodesta 2022.Saimaa ja Põhja Konn nähtiin esiintymässä samassa illassa myös joulukuussa Tallinnassa Põhja Konnin nokkamiehen Valter Soosalun 30v-juhlakonsertissa.