Päkä julkaisi ensimmäisen soololevynsä – suuntaa Menestyskiertueelle alkuvuodesta

Päkän ensimmäinen sooloalbumi ‘Menestysalbumi’ ilmestyi 25. marraskuuta. PME Recordsin julkaiseman albumin henkilökohtaiseen sävyyn kerrottujen tarinoiden aiheet ulottuvat kiitollisuudesta kusipäisyyteen ja esittelevät haavoittuvan artistin.

“Levyn teema on menestys. Meidän yhteiskunnassa toistuu narratiivi, jossa ammatillinen menestys on synonyymi onnellisuudelle. Niin mäkin opin ajattelemaan. Menestystä jahdataan ja jos sitä sitten lopulta saadaan niin ollaan pettyneitä, kun ei se ulkoinen hyväksyntä tai taloudellinen menestys ratkonutkaan meidän ongelmia ja se sama levottomuus on edelleen läsnä.” Salminen kuvailee kokonaisuutta.

Levyn tuotannot teki DJ Arsi (Loost Koos) ja vastaavana tuottaja toimi Visa Mäkinen (mm. Aivovuoto). “Halusin levystä ajattoman kuuloisen ja oon fiilannu Arsin tekosia sen saralla teinistä asti, niin kysyin sitä mukaan.” DJ Arsin asuessa Lontoossa, studioon apua soitettiin vanhalta tutulta Visa Mäkiseltä. “Lopulta Visan rooli kasvoi huomattavasti äänittämistä isommaksi ja se sparras Arsia biiteissä ja mua räpeissä.”

Päkä eli Pekka Salminen on muusikko, kirjailija ja yksi kolmesta suuren yleisön suosioon nousseen Gasellit-yhtyeen MC:stä. Emma Gaalassa Vuoden yhtye ja Vuoden Rap/R&B -kategorioissa palkittu Gasellit on vuonna 2008 Helsingin Oulunkylässä perustettu rap-yhtye. Musiikin ohella Salminen on kirjoittanut yhtyeensä tarinaa läpi käyvän elämäkerrallisen teoksen Gasellit: Matka (2021), sekä yhtyetoverinsa Hätä-Miikan kanssa graffitia maalavista ystävyksistä kertovan romaanin Sä maksat (2017).

Päkä suuntaa alkuvuodesta 2023 seitsemän kaupungin menestykiertueelle, jonka liput tulevat myyntiin tiistaina 29.11. Tiketissä ja Lippupisteessä.

PÄKÄ – MENESTYSKIERTUE:
Pe 13.1. 45 Special, Oulu
La 14.1. Tanssisali Lutakko w/ Aaro630 & Vepu
Pe 20.1. Dynamo, Turku
La 21.1. Ravintola Torvi, Lahti
La 28.1. Kuudes Linja, Helsinki
Pe 3.2. Suistoklubi, Hämeenlinna
La 4.2. Olympia-kortteli, Tampere w/ Aivovuoto