“Kun Stepa ja Stöö on sun huudeilla – on koko kaupunki hyvällä tuulella” – Eevil Stöö ja Stepa alkuvuodesta yhteiskiertueelle

Suomiräpin ystäville on alkuvuodesta tarjolla hyvää tuplana, kun pitkän linjan tekijät Eevil Stöö ja Stepa lähtevät yhteiskiertueelle. Kahdeksaan kaupunkiin rantautuvan kiertueen keikoilla päästään nauttimaan molempien räppäreiden täyspitkistä liveseteistä saman illan aikana. Kiertueen liput ovat nyt myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.
Parikymmentä vuotta pelissä vaikuttanut Eevil Stöö on suomalaisen räpin omaperäinen helmi. Eevil Stöön sanoitukset ja sävellykset hänen Marsipan Wave -levyllään palkittiin arvostetulla Teosto-palkinnolla toukokuussa 2022.
Röpi Marsipaanin kynä ei ole tylsynyt kesällä 2022 ilmestyneellä “Puolikas tiili” -levylläkään, kuten aiemmin julkaistut sinkut ”Lucy Lawless ” ja ”Oon legit” antoivat olettaa. Lyyrikkona vapautunut taiteilija Marsipaani antaa mielen ja kielen virrata puolikkaan tiilen verran kirjaimellisesti vertaansa vailla olevaa riimiä.
Pohjoisen suomiräpin ääneksikin tituleerattu Stepa julkaisi heinäkuussa 2022 uusimman albuminsa Siistii räppii. Kymmenen kappaleen albumia siivittää kesäisen rennot tuotannot, johon Stepa räppää hänelle ominaisella iloisen rennolla ja kekseliäällä tyylillään.
Edellisinä vuosina rennot ja taidokkaat riimit ovat soljuneet albumi kerrallaan melodisempaan suuntaan artistin otettuaan kehitysaskelia myös laulajana. Lämminhenkistä ja tiedostavaa otetta suosivan Stepan riimit ovat täynnä hevosvoimaa ja korkeajännitteistä energiaa. Nykypäivänä Stepan musiikki puhuu yhä enemmän ajan- ja elämän arvokkuuden puolesta, unohtamatta voimista suurimpia: rauhaa ja rakkautta.
Huhujen mukaan Stöö ja Stepa on nähty kuluneen syksyn aikana myös studiossa yhdessä.
Eevil Stöö & Stepa -yhteiskiertue:
Pe 27.1.2023 Joensuu, Kerubi
La 28.1.2023 Lahti, Sammiosali
Pe 3.2.2023 Oulu, 45 Special
La 4.2.2023 Jyväskylä, Lutakko
Pe 10.2.2023 Turku, Utopia
La 11.2.2023 Tampere, Klubi
Pe 24.2.2023 Helsinki, Korjaamo (Vaunusali)
La 25.2.2023 Hämeenlinna, Suisto