Ukrainalainen rap-sensaatio Alyona Alyona saapuu Suomeen marraskuussa!

Ukrainalaisen räpin supertähti Alyona Alyona esiintyy Helsingin Korjaamolla keskiviikkona 2. marraskuuta. Keikan liput tulevat myyntiin Tiketissä keskiviikkona 7.9. klo 9:00.
Yli 10 vuoden ajan räppiä tehnyt Alyona Alyona nousi kotimaassaan viraalihitiksi lokakuussa 2018 ilmestyneellä ensimmäisellä musiikkivideollaan “Ribki”. Video herätti nopeasti suurta ihastusta myös ulkomailla tehden kiovalaisesta lastentarhan opettajasta todellisen rap-sensaation.
Ukrainaksi räppäävän artistin groovava, mutta tiukkasävyinen flow yhdistettynä tummiin pumppaaviin biitteihin tekee hänen musiikistaan sanalla sanoen vaikuttavaa. Alyona Alyonan lyyrisesti monimuotoisissa biiseissä ei puhuta blingblingistä, vaan murskataan vanhanaikaisia kauneusihanteita, käydään läpi ukrainalaisen maaseudun ja kaupungistumisen problematiikkaa, varhaiskasvattajan työtä, lasten ja välillä voidaan puhua vaikkapa kaloista.
Livekeikoilla artisti on todellinen luonnonvoima, joka tuntuu yleisön jokaisessa ihmisessä.
Artisti on julkaissut neljä pitkäsoittoa, joista tuorein “Lava” ilmestyi joulukuussa 2021. Alyona Alyonan miljoonia katseluita keränneillä musiikkivideoilla hänet nähdään mm. tanssimassa kotikaupunkinsa Baryshivkan katujen kuningattarena ja satujen matriarkkana dystopisessa maailmassa.
Tätä nykyä Def Jamin puolalaiselle alalabelille levyttävä artisti ehditty jo noteerata mm. Voguen ja Independentin kaltaisissa kansainvälisissä julkaisuissa. New York Times nosti Alyona Alyonan “15 European Pop Acts Who Matter Right Now”-listalleen verraten tätä mm. Azelia Banksiin.
Alyona Alyona on esiintynyt Suomessa kerran aiemmin vuonna 2019.