Erki Pärnoja (EE) juhlii levyjulkkareita Korjaamolla 29.4.

Palkittu virolainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti Erki Pärnoja julkaisee 29. maaliskuuta kuudennen studioalbuminsa Volga: Six Pieces for Piano. Kansainvälisenä pianopäivänä ilmestyvä levy sisältää nimensä mukaisesti kuusi pelkälle pianolle sävellettyä instrumentaalikappaletta. Mukana on aiemmin julkaisemattomia sävellyksiä lähes 15 vuoden takaa, uudelleenäänitettyjä versioita jo julkaistuista kappaleista sekä kaksi aivan uutta teosta.
“Albumin nimikkokappale on sävelletty Ruotsissa keväällä 2008. Volga on tarina mahtavasta joesta, joka vei perheeni vuonna 1940 tuntemattomaan maahan – kauas pois kaiken tutun ja rakkaan luota. Se kertoo siskosta ja veljestä, jotka joki erotti. He muistavat toisensa juuri ja juuri, mutta yhteys on katkennut. Kumpikaan ei enää kuuntele, tunne tai ymmärrä toistaan.”, kertoo Pärnoja.
Artisti saapuu levynjulkaisukonserttiin Helsingin Korjaamon Kulmasalin uudelle 360° -klubille perjantaina 29. huhtikuuta. Korjaamo 360° -klubi tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kokea musiikki kirjaimellisesti uudesta näkökulmasta. Esiintymislava on rakennettu keskelle salia ja äänentoisto on suunnattu niin, että yleisö pääsee seuraamaan keikkaa salin jokaiselta puolelta. Konsertin liput ovat myynnissä Tiketissä.

Erki Pärnoja tunnetaan kansainvälistäkin mainetta niittäneen taidepop-yhtye Ewert and the Two Dragons -yhtyeen kitaristina. Soolourallaan Pärnoja on keskittynyt vaihtoehtoisempaan ja kokeilevampaan instrumentaalimusiikkin. Artistin elokuvalliset teokset yhdistelevät dream popia ja nykyklassista vangitsevalla tavalla. Pärnoja esiintyi edellisen kerran Suomessa viime kesän Kesärauha-festivaalilla Turussa.

Liput ennakkoon alk. 25 € Tiketistä.