Loppuunmyydyllä Musiikkitalolla hurmannut ‘Uni johon herään’ -konsertti saa jatkoa – Yona Sinfonia Lahden vieraaksi helmikuussa

Laulaja-lauluntekijä Yona esittää hehkutetun ‘Uni johon herään’ -albuminsa yhdessä Sinfonia Lahden kanssa Sibeliustalolla 4. helmikuuta 2022. Konsertissa kuullaan myös muutamia valittuja paloja artistin muusta tuotannosta. Kapellimestarina toimii albumillakin orkesteria johtanut Taavi Oramo. “Uni johon herään” -konsertin liput ovat myynnissä Lippupisteessä.

Yonan kahdeksas studioalbumi on pitkäaikaisen unelman toteuma – ”Uni johon herään” on tehty yhdessä Espoon kaupunginorkesterin Tapiola Sinfoniettan kanssa. Orkesterisovituksista vastaavat Jarkko Riihimäki, Anssi Växby, Sami Baldauf, Antti Kujanpää ja Kalevi Louhivuori. Yonan ja Mauri Syrjälän tuottama tinkimätön popalbumi on artistin mukaan ”levy rajatiloilta”. Yhtä aikaa massiivinen ja intiimi kokonaisuus ei peittele mitään. Peräti neljä Emma-ehdokkuutta poikinut albumi on ollut todellinen arvostelumenestys.

*****/***** “Yona ja sinfoniaorkesteri on järisyttävä yhdistelmä – Uni johon herään -albumin biisikymmenikkö tulee alati iholle”. – Tomi Nordlund / Soundi 3/2021Sibeliustalon konsertti on toinen kerta, kun artisti esittää ‘Uni johon herään’-albumin livenä sinfoniaorkesterin kanssa. Hurmiollinen ensiesitys nähtiin marraskuussa 2021 loppuunmyydyllä Musiikkitalolla.

“Koko loppuunmyyty Musiikkitalo osoitti seisoen suosiotaan, kun oli viimeisten aplodien aika. Selvää on, että Yonan uusi aluevaltaus on menestys.” – Venla Kuokkanen / Helsingin Sanomat 23.11.2021

Yona on todellinen oman tiensä kulkija. Valovoimaisen laulaja-lauluntekijän debyyttialbumi ’Pilvet liikkuu, minä en’ ilmestyi vuonna 2010 ja toi hänelle Vuoden tulokkaan Emma-palkinnon. Yhteensä kahdeksan studioalbumia julkaissut ja lukuisten muiden artistien levyillä vieraillut kameleonttimainen artisti leikittelee taidokkaasti musiikin ja lyriikan eri genreillä luoden ajatonta, eklektistä poptaidetta.

Yona & Sinfonia Lahti – Uni johon herään
pe 4.2.2022 (klo 13 ja klo 19)
Sibeliustalo, Lahti
 
Liput 32-26€: www.sinfonialahti.fi