Stepa

Pohjoisen suomiräpin ääneksikin tituleerattu Stepa julkaisi heinäkuussa 2022 uusimman albuminsa Siistii räppii. Kymmenen kappaleen albumia siivittää kesäisen rennot tuotannot, johon Stepa räppää hänelle ominaisella iloisen rennolla ja kekseliäällä tyylillään. Albumilla korostuu kotikulmat, räppärin arki sekä positiivinen suhtautuminen elämään. Artisti kuvailee tematiikkaa: “Huolettomuus ja hauskanpito. Minä haluan olla äijä, jolla on aina aikaa kavereille ja siisteille jutuille. Välttelin sanoituksissa jakamasta viisauksia, filosofiaa tai mitään kunnollisia arvoja, joten tämä on jonkinlaista paskanjauhantaräppiä. Soundillisesti tää on westcoastin gangstaräppiä tai San Fransiscon peluriräppiä. Tunnen olevani taas Sodankylän Too Short.”

Albumilta irrotetut singlet Siistii räppii ft. Are sekä Elämän tarkoitus ft. Arppa ovat antaneet esimakua tulevasta julkaisusta. Albumin kappaleella Päivä elämässä vierailee tuttu jyväskyläläinen Gettomasa. Kappaleelle julkaistaan musiikkivideo: “Videosta löytyy lowridereita ja aurinkoa. Ainoa näkyvä ero westcoast-videoihin on se, että palmupuut on meidän videoissa koivuja ja mäntyjä.”

Levyn tuotanto on monipuolinen ja mielenkiintoinen ja siinä kiteytyy yhdessä tekemisen taika. Kappaleet on äänitetty Stepan omassa työhuoneessa ja hotellihuoneissa ympäri Suomea. Albumin tuotannolla kuullaan useita kotimaisia nimekkäitä tuottajia. Tuotannon pääarkkitehdit ovat Pianomies, Ilari Autio ja Bommitommi. Näiden lisäksi biittien takaa löytyy Janne K, Danny Value ja GFB. Myös DJ Polarsoul sekä Ollimainen tekivät yhden yhteistuotannon kappaleelle Stepa tekee mitä haluaa‘’Kaikki noi tyypit on kovan luokan pelureita.’’ Stepa luonnehtii.

“Minä olen Stepa ja mulla on mielettömän hyvä meininki. Kuuntelen hyvää musaa päivittäin, hengaan hyvien tyyppien kanssa päivittäin ja koitan saada ihmiset mun ympärillä tuntemaan itsensä hyviksi päivittäin. Jaan propseja – saan propseja, se on vitun siistiä. Minä olen hyvissä väleissä kaikkien kanssa”Stepa kiteyttää.

Levy alkaa riimillä: “heikompia on pitää aina tukea ja sen jälkeen on hyvä chillata”. Riimi kuvaa Stepan meininkiä hyvin: “Aiempina vuosina olen puhunut altavastaajien puolesta, mutta nyt on hyvä chillata ja heittäytyä vapaalle. Ei oo väärin nauttia elämästä ja pitää hauskaa.”

Edellisinä vuosina rennot ja taidokkaat riimit ovat soljuneet albumi kerrallaan melodisempaan suuntaan artistin otettuaan kehitysaskelia myös laulajana. Lämminhenkistä ja tiedostavaa otetta suosivan Stepan riimit ovat täynnä hevosvoimaa ja korkeajännitteistä energiaa. Nykypäivänä Stepan musiikki puhuu yhä enemmän ajan- ja elämän arvokkuuden puolesta, unohtamatta voimista suurimpia: rauhaa ja rakkautta.

Vuonna 2008 julkaistu debyyttialbumi MC toi rap-artistin suuremman yleisön tietoisuuteen musiikkilehti Rumban kutsuttua albumia suomiräpin uudeksi nollapisteeksi. Pari vuotta myöhemmin julkaistu studioalbumi Made In Sodankylä käsittelee artistin suhdetta yhteiskuntaan, myönteisen ajattelutavan merkitystä ja itsetutkiskelua: aiheita, jotka ovat lähellä artistin sydäntä tänäkin päivänä.

2012 Helsingin Sanomat nosti Aren kanssa tehdyn …Ja naksuvat luupit -albumin vuoden parhaaksi kotimaiseksi räplevyksi. Stepan kolmas sooloalbumi Ultramagneettinen ylsi parhaimmillaan Suomen virallisen albumilistan viidennelle sijalle, jonka jälkeen Henget -albumi vei artistia yhä syvällisimpiin aiheisiin. Unelmieni Teatteri -niminen EP-trilogia (2019) puolestaan flirttaili iskelmämusiikin, hiphopin ja inderockin kanssa toimien prologina melodisemmalle tuotannolle.

Stepa on mahdollista buukata keikalle myös Heimo ilman menneisyyttä -yhtyeensä kanssa.

/////

Keikkabuukkaukset:
Esa Nikkilä
esa@allday.fi / booking@allday.fi
+358 46 851 0 651

Keikkatuotanto:
Jenny Lahti
jenny@allday.fi / tuotanto@allday.fi
+358 50 346 2299