Ranskan isoin rock-yhtye La Femme saapuu kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomeen!

Tämän hetken isoin ranskalainen rock-yhtye La Femme saapuu kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomeen. Glamoröösillä ja psykedeelissävytteisellä seikkailullaan eri genrejen parissa ihastuttava yhtye esiintyy Helsingin Allas Sea Poolilla sunnuntaina 2. kesäkuuta. Keikan liput tulevat myyntiin Lippupisteessä perjantaina 9. helmikuuta klo 9.00.

Kosketinsoittaja Marlon Magnéen ja kitaristi Sasha Gotin Biarritzissa vuonna 2010 perustaman La Femmen musiikillinen katalogi on varsinainen runsaudensarvi, jonka eklektisyyttä on ehditty vuosien aikana verrata mm. Frank Zappan, Serge Gainsbourgin, Lee Hazlewoodin ja Velvet Undergroundin kaltaisten mestarien tekemisiin. Heidän tapansa yhdistellä erilaisia musiikkityylejä ja kiinnostavia ideoita röyhkeilläkin tavoilla tekee La Femmen jokaisesta albumista ilahduttavan ja mielenkiintoisen kuuntelukokemuksen. Musiikin ydin on kuitenkin iskemätön – sisälsivät kappaleet sitten punkrockia, diskoa, chansonia, retroelectronicaa, funkia, surffia, psykedeelistä tai vaikka havaijilaista musiikkia, lopputulos kuulostaa aina erehtymättömästi La Femmeltä.

Yhtye teki läpimurtonsa vuonna 2013 ilmestyneellä debyyttialbumillaan ’Psycho Tropical Berlin’. Cold wavea, psykedeelistä rockia ja yéyétä yhdistelevä albumi nousi arvostelumenestykseksi. Yhtäältä moderniksi ja nostalgiseksi kiitellyn pitkäsoiton suurimmiksi hiteiksi nousivat ’Sur La Planche’ ja ’Nous Étions Deux’. 

La Femmen viides ja tuorein albumi, keväällä 2023 ilmestynyt ’Paris-Hawaï’ on kuin äänipostikortti auringonpaahteisilta Tyynenmeren saarilta. Unenomaisella kokonaisuudella polynesialaisten aksenttien värittämät minimalistiset biitit ja havailijainen kitara yhdistyvät La Femmen alati muuttuvaan, mutta silti tunnistettavaan ominaissoundiin. Albumi on toinen osa yhtyeen ’Odyssey Collection’ -albumisarjaa. Ensimmäinen osa, vuonna 2022 ilmestynyt ’Teatro Lúcido’ puolestaan on kuin espanjankielinen matkapäiväkirja, jonka musiikki on inspiroitunut mm. Semanta Santa -marssimusiikista, pasodoblesta, reggaetonista ja brasilialaisista rytmeistä, klassisesta kitarasta ja kastanjeteista sekä 80-luvun elokuvista. 

Energisillä livekeikoillaan mainetta niittänyt La Femme on julkaissut myös menestysalbumit ’Mystére’ (2016) ja ’Paradigmes’ (2021) sekä luonut soundtrackin muotimerkki Celinen näytökseen.

La Femme (FR)
Su 2.6.2024
Helsinki, Allas Sea Pool
Liput alk. 45,90 € + pvm