Gasellit

Gasellit on melodisen ja modernin rytmimusiikin sekä underground-räpin suorapuheisuuden yhdistelmällään ollut edelläkävijä, jonka musiikki soi niin valtavirran radioasemilla kuin vaihtoehtoisemmilla klubeillakin. Yhtye on noussut ryminällä Suomiräpin kärkinimien joukkoon, josta osoituksena on kappaleiden yli 30 miljoonaa toistoa suoratoistopalvelu Spotifyssa sekä ehdokkuudet vuoden yhtye ja vuoden hiphop -kategorioissa Emma Gaalassa vuonna 2018.  

Universal Musicin alaiselle Johanna Kustannukselle levyttävän Gasellit-yhtyeen neljäs pitkäsoitto ’Veli’ julkaistiin keväällä 2017. Albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 3 ja on pysynyt top50 -listalla siitä saakka. ’Veli’ on myynyt kultaa ja siltä lohkaistu single ”Muistanks mä väärin” pysyi useita viikkoja Spotifyn kymmenen kärjessä sekä ylitti platinarajan. Gaselleiden tuotannosta löytyy myös lukuisia muita radioaalloilta tuttuja kappaleita, kuten Imus, Liimaa ja Älä muista pahalla. Yhtyeen uusin single ’Riks Raks Poks’ (ft. ’Elias Gould) ilmestyi maaliskuussa ja lisää hyvää on luvassa tämän vuoden aikana.

Gaselleiden live-esiintymiset ovat kuin Suomen kesä parhaimmillaan. Arvaamattomia ja bipolaarisia – toisaalta herkkiä, toisaalta ihan älyttömiä. Yhtye onkin kerännyt runsaasti kiitosta energisistä keikoistaan, joita on takana satoja ympäri Suomen. Bändillä on vahva tahtotila tuoda bileet mukanaan aina sinne minne he saapuvatkin. Bileet onkin pantu luontevasti pystyyn niin yksityistapahtumissa kuin Ruisrockin ja Provinssin kaltaisten Suomen suurimpien festareiden lavoillakin.

Varoituksen sana: Kavereiden livekunto on sen verran taattu, että keikat saattavat myydä loppuun jo ennakkoon. Tästä ovat tänä vuonna antaneet esimakua loppuunmyydyt klubit ympäri Suomen.